Warga Malaysia sanggup beratur 3 hari di Singapura demi iPhone X

iPHONE X mula dilancarkan di beberapa negara hari ini.

Seperti yang dijangkakan, peminat produk Apple dilihat sanggup beratur dan berkhemah di kaki lima premis untuk memiliki keluaran terbaharu produk syarikat itu.

Susulan pengumuman pelancaran produk tersebut, tular di media sosial gambar suasana di beberapa lokasi yang memaparkan keterujaan peminat yang berjaya membeli iPhone X.

Antara yang menarik perhatian ialah gelagat seorang pengguna Apple dari Malaysia yang dilapor sanggup bermalam selama tiga hari demi mendapatkan iPhone X.

Berikut adalah foto situasi pelancaran iPhone 10 di seluruh dunia.

Amerika Syarikat

Menurut media antarabangsa, ada beberapa orang di Georgetown dibayar untuk beratur bagi pihak lain. Mereka dikatakan dibayar sebanyak AS $1000, iaitu kira-kira RM4,000.

The first people in line for the iPhone X outside the Georgetown Apple Store got here at 2 PM. They’re being paid to wait for someone else.
11:16 AM – Nov 3, 2017 · Apple Store, Georgetown

One of my friends sent me these pictures — hundred of people in line in front of #Apple Store in the 5th Avenue, to purchase #IphoneX . He took the pictures at 11 p.m., the store will open at 8 a.m. #NewYork

Singapura

Selain penduduk Singapura, pengguna Apple dari negara jiran seperti Malaysia dan Thailand yang masih belum diumum penjualan dilihat beratur untuk memiliki telefon itu.

Seorang pengguna Apple dari Malaysia, Herri dilapor bermalam di hadapan premis di sini selama tiga hari untuk membeli iPhone X buat dirinya dan juga isteri.

Herri from Malaysia was the first person in line at the Singapore @Apple Store. He queued for 3 days to score an iPhone X for him & his wife
9:15 AM – Nov 3, 2017 · Central Region, Singapore

Australia

Cawangan Apple di Sydney adalah yang pertama di dunia menjual iPhone terbaharu itu, dan pembeli beratur seawal hari Selasa untuk membelinya.

View image on Twitter
View image on Twitter
Chris Griffith ✔@chris_griffith
The #iPhonex is out there. The first sales have taken place in Sydney Australia http://bit.ly/2hArjR2
7:08 AM – Nov 3, 2017

Pembeli membanjiri cawangan Apple di Ginza, Jepun sejak awal pagi hari ini.

Mariano Rodriguez C. @marianorc
Very long queue at Ginza Apple Store, Japan to get the new #iPhoneX #Apple #Japan

Walaupun harga telefon itu dilihat tinggi (AS$900), namun ia tidak menghalang peminat Apple untuk membeli produk terbaharu itu.

Rata-rata netizen berkata model terkini ini menandakan satu revolusi baharu dalam dunia telefon bimbit Apple.

Dilengkapi dengan rekaan skrin menyeluruh dan bingkai yang sangat nipis, iPhone X tampil dengan pelbagai ciri yang menarik.

Antaranya ialah pengecasan tanpa wayar, penggunaan muka sebagai pengecaman identiti (Face ID), paparan Super Retina dan penggunaan dwikamera 12 megapixel di belakang serta 7 megapixel di hadapan.

Bagaimanapun, tarikh penjualan di Malaysia masih belum diumumkan.

Sumber Astroawani

Admin

Bekerja sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *